Cupping

Wat en waarom?


Cupping is een techniek met een eeuwenoude en wereldwijde geschiedenis. Cupping stimuleert de doorstroming van bloed, lymfevocht en energie in het lichaam. Weefsels worden zo beter gevoed, afvalstoffen afgevoerd en verzuring wordt zo verwijderd. Cupping stimuleert ook het zenuwstelsel en via die weg ook de verschillende organen die daardoor worden aangestuurd. Door gericht te cuppen kan de doorstroming en zuivering van specifieke lichaamsdelen en organen worden geactiveerd en/of kan meer algemeen de weerstand worden versterkt.

 

Mensen met bewegings- en/of pijnklachten, acuut of chronisch, over het ganse lichaam (van hoofdpijn tot pijn in de voet) kunnen baat hebben bij deze massage. Het herstel van vermoeide of verzuurde benen bijvoorbeeld, hielspoor, knie- of schouderklachten, … kan actief ondersteund en gestimuleerd worden met cupping.

Maar ook als de immuniteit een duwtje in de rug kan gebruiken (bv. bij acute of chronische infecties, allergie, …) kan cupping zinvol zijn.

 

Hoe en hoeveel?


Cupping kan geïntegreerd worden in een dieptemassage en triggerpointbehandeling of aansluitend daarop worden uitgevoerd.  Ofwel kiezen we voor een afzonderlijke cuppingsessie. Sowieso starten we een traject of een eerste sessie met een gesprek om zicht te krijgen op het ontstaan en verloop van de klacht(en). In dat gesprek kunnen we dan ook samen uitmaken welke strategie (welke methode of combinatie van methoden) het meest geschikt is voor jou. Ik integreer steeds advies rond ademhalings- en relaxatietechnieken, voeding(ssupplementen), kruiden, inzichten in ziekte en gezondheid, Bachbloesemremedies, … waar zinvol en gewenst.

Ik maak gebruik van harde plastieken cups die op specifieke plaatsen worden geplaatst en worden vacuüm gezogen met een pomp. Deze cups laten toe de zuigkracht te doseren en het effect op de huid te observeren. Soms kan het nodig zijn te masseren met de cups om blokkades op te heffen.

Een eerste sessie duurt een uur. Afhankelijk van de klacht en gekozen methode(n) kan vanaf een tweede sessie 30′ volstaan.

 

Een sessie van 50 minuten kost €50. Een sessie van een half uur €30.

 

Afspraak maken? Bel 0486/71.31.84 of book online.