Bachbloesemremedies

Wat en waarom?


Bachbloesemremedies zijn tincturen die bereid worden uit wilde bloemen, struiken en bomen. Ze zijn vernoemd naar hun ontdekker, de Engelse arts Dr. Edward Bach. Hij was begin vorige eeuw werkzaam als gerenomeerd en succesvol arts, chirurg en bacterioloog. In de jaren ’30 ontdekte hij dat de energieën van de bloesems van bepaalde struiken, bomen en bloemen negatieve gemoedstoestanden kunnen harmoniseren. Net als bij Hippocrates en Hahnemann was zijn uitgangspunt: behandel de mens, niet zijn ziekte.

Bachbloesemremedies kunnen helpen bij emoties zoals angst, verdriet, onzekerheid, twijfel, gebrek aan zelfvertrouwen, moedeloosheid, faalangst, zorgen, piekeren, moeite met het nemen van beslissingen, onvoldoende opkomen voor jezelf, …. De Bachbloesems zorgen ervoor dat bij negatieve gemoedsgesteldheden de antagonistische deugd wordt ontwikkeld. Waar bijvoorbeeld moed en vertrouwen worden ontwikkeld, zal angst verdwijnen.

Ze kunnen ook een waardevolle ondersteuning bieden in vele moeilijke levenssituaties, zoals problemen met kinderen, relatieproblemen, problemen op het werk, stresstoestanden, verlieservaringen, echtscheiding, ….

Je kan de kracht van de bloesems ook gebruiken om je te ontwikkelen, je creativiteit te bevorderen, moeilijke doelen te bereiken, leren voor jezelf op te komen, ….

 

Hoe en hoeveel?


In een uitgebreid gesprek (dat ongeveer een uur duurt) gaan we dieper in op je vraag. We gaan samen op zoek naar welke gemoedstoestanden uit evenwicht zijn, welke uitdagingen je levenssituatie met zich mee brengt, welke deugden je wil ontwikkelen, … Op basis daarvan wordt een remedieflesje samengesteld met een of meer voor jou passende Bachbloesemremedies.

De remedies zijn 100% natuurlijk. Ze kunnen zowel door volwassenen, als door kinderen en baby’s worden ingenomen. Ze hebben geen risico’s of bijwerkingen. Bachbloesems werken ook niet verslavend. Zij kunnen ter ondersteuning van andere geneesmiddelen, therapieën en behandelingen worden gebruikt, zonder de werking hiervan negatief te beïnvloeden.

Een Bachbloesemconsult duurt ongeveer een uur en kost €50, inclusief remedieflesje.

 

Afspraak maken? Bel 0486/71.31.84 of book online.