Dieptemassage & Triggerpointbehandeling

Wat en waarom?


Spierspanningen, of deze nu veroorzaakt zijn door overbelasting van spieren, een verkeerde (werk)houding, een acuut trauma (val of ongeluk),  door stress  of door een infectie, kunnen leiden tot blijvende verklevingen van de spiervezels. Hierdoor verkorten de spieren en boeten ze in aan soepelheid en kracht, komen ook de pezen onder extra spanning te staan, en via de aanhechtingen op het bot kunnen ook de gewrichten te kampen krijgen met beperkte beweeglijkheid en pijn. Omdat spierspanningen ook druk kunnen veroorzaken op zenuwen en/of aders, kunnen ze ook verband houden met diverse andere symptomen zoals wazig of dubbel zicht, evenwichtsstoornissen, tintelingen, …. video-triggerpoint

Onderliggend aan deze spierspanningen, zijn er vaak myofasciale triggerpoints of spierknopen. Een triggerpoint is een lokale kramptoestand in een spier gespannen houdt, ook in rust.

Dieptemassage is – de naam zegt het zelf – een krachtige vorm van massage waarbij diepwerkende technieken worden gebruikt om spierspanningen en verklevingen los te maken en de doorbloeding te stimuleren.

Triggerpointmassage is een iets zachtere en meer gerichte behandeling van triggerpoints in de spieren. Beide methoden vullen elkaar aan, maar zijn ook elk op zich heilzaam.

Mensen met bewegings- en/of pijnklachten, acuut of chronisch, in spieren, pezen of gewrichten, over het ganse lichaam (van hoofdpijn tot pijn in de voet) kunnen baat hebben bij deze massage.

 

Hoe en hoeveel?


We starten de sessie met een kort gesprek om zicht te krijgen op het ontstaan en verloop van de klacht(en).

Daarna gaan we aan de slag op de massagetafel. Een dieptemassage gebeurt op de blote huid (huid op huid) met behulp van een natuurlijke (biologische), neutrale olie. Indien nuttig en gewenst, kan deze worden verrijkt met etherische oliën. We gaan hierbij ook samen op zoek naar triggerpoints, die dan heel gericht worden behandeld.

Bij elke massage integreer ik mijn kennis van en ervaring met beide massagevormen. Uiteraard wordt de massage steeds afgestemd op de vraag en de klacht(en) van de cliënt. Ook integreer ik steeds advies rond ademhalings- en relaxatietechnieken, voeding(ssupplementen), kruiden, inzichten in ziekte en gezondheid, Bachbloesemremedies, … waar gewenst.

Een sessie duurt ongeveer een uur. Afhankelijk van de plaats van de klacht kan vanaf een tweede sessie 30′ volstaan.

Na een massage worden ook instructies voor zelfbehandeling gegeven gericht op de triggerpoints (bv. zelfmassage met behulp van een massagebal of -stok en/of specifieke rek- en strekoefeningen). Op die manier kan je zelf met je klachten aan de slag en leer je ook zelf onmiddellijk verlichting te brengen bij acute klachten.

Afhankelijk van de klacht, zijn meestal een vijf- tot zevental sessies nodig om het lichaam terug in balans te brengen. Heel wat klachten zijn reeds na één tot drie sessies duidelijk verbeterd of verdwenen.

Een sessie van 50 minuten kost €50. Een sessie van een half uur €30.

 

Afspraak maken? Bel 0479/71.31.84 of book online.