Uncategorized

Haverroom

Je kan het kopen, maar ik vind het duur voor wat het is en er zitten dan toch altijd net iets meer en toevoegingen in dan mij lief is. En het is vooral zo makkelijk zelf te maken!

Het recept


  • 50 g havervlokken
  • 200 ml bronwater
  • 2 tl olie (olijfolie voor in hartige gerechten, ghee als het ook dierlijk mag, kokosolie voor in zoete gerechten)
  • 1/4 tl (of een flinke snuif) himalayazout

Ik doe al deze ingrediënten in een bokaal en laat het een dag of nacht in de koelkast staan.

(Je kan het proces ook versnellen door eerst het water aan de kook te brengen, daar de haver aan toe te voegen en zo een half uur onder deksel te laten weken.)

Mix of blend vervolgens alle ingrediënten tot je een zachte, romige vloeistof hebt.

Om een mooie romige saus te kunnen maken, zeef je dit nog even door een kaasdoek, waar je al het vocht goed uitknijpt. Ik sla dit wel es over, omdat ik het zonde vind om iets weg te gooien. Ook al is het niet veel, als je mixer of blender goed zijn werk heeft gedaan.

In een goed gesloten bokaal of flesje kan je dit een tweetal weken bewaren.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *