Wie ben ik?

profielfoto-website-rond-klein

Ik ben Griet Van Roosmalen. Van jongs af aan ben ik gepassioneerd door gezondheid. De¬† geboorte van mijn oudste zoon (2004) herinnerde mij aan de waarde van het pure en de kracht van de natuur. Nog voor de geboorte van mijn tweede zoon (2007) werd ik alleenstaande mama. Dit zorgde op alle vlakken voor extra uitdagingen. Toch blijf ik trouw aan mijn keuze om samen met mijn kinderen een pure en natuurlijke weg te gaan, in voeding, opvoeding, leren, wonen, … in leven. Een weg van zoeken, soms ploeteren, vallen en opstaan.

Sport is een tweede passie die ik van kindsbeen af meedraag. Voetballen met m’n broer, ballet, turnen, lopen, … .  Ik speelde 30 jaar volleybal en nadien stortte ik mij helemaal op het lopen. Ook in dat sporten volg ik een pure en natuurlijke weg: lopen en sporten in de natuur, gezonde natuurvoeding voor, tijdens en na het sporten, op een natuurlijke manier blessures voorkomen en behandelen, ….

Kortom, mijn weg loopt door de natuur. Daar haal ik mijn kracht. En dat is ook in mijn praktijk de rode draad.

Ervaring en opleidingen

Ik ben afgestudeerd als klinisch psychologe (1999), doctoreerde in de psychologie (2011) en deed ervaring op in onderzoek en hoger onderwijs. Vandaag ben ik nog steeds aan de slag als stafmedewerker onderwijsontwikkeling en kwaliteitszorg aan de KU Leuven.

Begin 2013 besliste ik ook iets te doen met mijn passie voor voeding en gezondheid. Mijn zoektocht bracht me bij de Levensschool. Ik schreef me in en was vertrokken. Op de juiste weg. Het bleef dan ook niet bij die ene opleiding. En de goesting om er in de praktijk mee aan de slag te gaan, groeide. Zo ontstond in september 2015 Gezondheidspraktijk Thuja, waarin ik lichaamswerk en psychologische begeleiding combineer.

Dit alles naast de lezingen, workshops, congressen en korte cursussen die ik volg in verband met gezondheid in de allerbreedste zin.

En naast de school van het leven, want ook mijn eigen verhaal schotelt mij voortdurend nieuwe lessen voor.

Erkenning en netwerk